На церемонії відкриття Олімпіади в Парижі заспівала Леді Гага

Прапороносці збірної України Еліна Світоліна та Михайло Романчук дали коментар перед тим, як сісти у човен.

REUTERS/Amanda Perobelli

У Парижі розпочалася церемонія відкриття Олімпіади-2024. Це перша Олімпіада для України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Вперше збірні проходять не стадіоном, а пливуть на човнах по річці Сена. У перерві між презентацією збірних американська співачка Леді Гага заспівала французькою мовою біля набережної Нотр-Даму. На церемонії відкриття зокрема присутні президент Франції Емануель Макрон та перша леді Бріжит Макрон.

Прапороносці збірної України тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук дали короткий коментар перед тим, як сісти у наш човен, повідомило Суспільне Спорт, яке транслює церемонію.

- Це велика гордість для нас, мати таку можливість нести прапор. Сподіваюся, це буде нагадувати всім про те, що відбувається в нас у країні. Це велика честь, — сказала Світоліна.

- Ми, як спортсмени, приїхали показувати та говорити про Україну, що відбувається в країні, що війна триває. І під час такої Олімпіади для мене велика честь та гордість нести прапор та бути прапороносцем, — сказав Романчук.

Загалом в церемонії відкриття Олімпіади-2024 беруть участь 58 українських спортсменів. Наш човен пропливе 193-й.

Церемонії відкриття Олімпійських ігор-2024 розпочалась о 20:30 за Києвом і триватиме понад чотири години. Церемонію відкриття Олімпіади-2024 у Києві дивляться у фан-зоні на ВДНГ.