Суд відправив під варту підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

18-річного В'ячеслава Зінченка відправили до СІЗО на 60 діб без права внесення застави.

Мирослава БЗІКАДЗЕ

Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід 18-річному жителю Дніпра В'ячеславу Зінченку, підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон. Його відправили під варту строком на 60 діб без права внесення застави. Про це повідомила кореспондентка Коротко про

Обвинувачення наполягало на цьому, аргументуючи тим, що він може переховуватися. До того ж проживає у Дніпрі й не має постійного місця проживання  у Львові, де проводиться слідство. Також є соціальний ризик — батько на фронті, тож не може слідкувати за сином. Підозрюваний може впливати на потерпілу та свідків, залякувати їх, вміє користуватися зброєю, знає, де її можна придбати. 

Захист - адвокат Ігор Сулима - це заперечував, вважаючи підозри прокуратури необґрунтованими й такими які не доводять вину підзахисного. 

- Не проведена жодна експертиза, яка б ідентифікувала мого підзахисного з особою, про яку говорять свідки, — сказав адвокат. - Ми навіть не знаємо, чи міг він психологічно, закінчивши школу з позитивною характеристикою, вчинити цей злочин.

Він просив для підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Напередодні засідання у Львові пройшов брифінг за участю керівництва МВС, Офісу Генпрокурора та СБУ. На ньому стало відомо, що прокуратура проситиме для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права вийти під заставу. Тим часом дочка загиблої Софія Семчишин заявила, що хоче довічного терміну для ймовірного вбивці її матері.