Поліцейський з Луганщини незаконно отримав понад 2,6 мільйона виплат як військовополонений

Насправді ж чоловік сам втік на окуповану територію і навіть намагався влаштуватись там на роботу.

dbr.gov.ua

Правоохоронці завершили спеціальне досудове розслідування щодо військового, який втік на тимчасово окуповану територію та незаконно отримував виплату, призначену сім’ям військовополонених. Як повідомили в пресслужбі ДБР, обвинувальний акт вже направлено до суду.

Чоловік втік зі служби до своєї дружини, яка залишилася на тимчасово окупованій території Луганської області, у перші дні повномасштабної війни. Після цього подружжя ввело в оману командування підрозділу, де служив чоловік, надіславши документи про начебто захоплення чоловіка в полон росіянами.

На підставі цієї документації подружжя з липня 2022-го по січень 2024 року незаконно отримувало виплати, передбачені для сімей військовополонених. Загальна сума отриманих шахрайським шляхом державних коштів становить понад 2,6 млн гривень.

При цьому сам фігурант навіть намагався влаштуватися на службу до незаконно створених правоохоронних органів так званої «лнр» та пропонував колишнім колегам перейти на бік ворога.

Експравоохоронець обвинувачується у дезертирстві та шахрайстві (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 190 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.