Королівський десант у Парижі: правителі Данії, Монако та Іспанії прибули на відкриття Олімпіади-2024

У Луврі відбулася гала-вечеря за участю президента Франції та представників королівських сімей.

Louvre Arturo Holmes/Pool via REUTERS

Напередодні відкриття літніх Олімпійських ігор у Парижі Міжнародний олімпійський комітет та президент Франції Емманюель Макрон організували гала-вечерю у Луврі, яку відвідали представники кількох королівських сімей. Вони прибули до Франції, щоб підтримати делегації своїх країн на змаганнях.

Король Данії Фредерік та королева Марія напередодні відкрили павільйон у культурному центрі Данії неподалік Єлисейських полів, який буде відкритий для відвідувачів упродовж усіх Олімпійських ігор, а також поспілкувалися з датчанами, які приїхали до Парижа на змагання.

Як почесний гість на церемонію відкриття приїхав і король Іспанії Філіп VI, який був членом олімпійської збірної країни з вітрильного спорту в 1992 році. Разом із дружиною королевою Летицією він зустрівся з іспанськими спортсменами та розпитав їх про підготовку до змагань.

Гала-вечір також відвідали королева Бельгії Матильда та її чоловік король Філіп, король Нідерландів Віллем-Олександр, принц Монако Альбер та принцеса Шарлін, велика герцогиня Марія Тереза ​​Люксембурзька та великий герцог Люксембурзький.

Церемонія відкриття Олімпіади відбудеться сьогодні о 21:00 за Києвом. Напередодні на вулицях Парижа також розпочалася естафета передачі олімпійського вогню, у якій взяла участь актриса Сальма Хайєк. Вона завершиться, коли остання людина запалить олімпійський казан у день церемонії відкриття змагань. Його ім'я до останнього тримається в найсуворішому секреті. У ЗМІ ймовірними кандидатами на цю роль називають триразову олімпійську чемпіонку з легкої атлетики Марі-Жозе Перек та зірку футболу Зінедіна Зідана, який привів Францію до титулу чемпіона світу у 1998 році.