Напередодні Олімпіади у Франції стались диверсії на залізниці - потяги масово скасовують

Швидкісне залізничне сполучення в країні призупинено після низки пожеж.

кадр з youtube.com/watch?v=Ca6BuRLeLOs

У Франції оператор швидкісних поїздів SNCF за декілька годин до старту церемонії відкриття Олімпійських ігор призупинив рух на більшій частині території країни. Причина – диверсії на залізниці, пише Financial Times.

- Пожежі були навмисно влаштовані, щоб пошкодити нашу інфраструктуру, і команди інженерів вже працюють на місцях, щоб вирішити цю проблему. Ми переобладнаємо деякі поїзди на звичайну швидкість, але багато поїздів доведеться скасувати, – повідомили у компанії.

За даними SNCF, пошкоджень зазнали кілька швидкісних гілок у напрямку Атлантичного океану, а також північна та східна гілки.

В соцмережах вже з’явились фотографії переповнених залізничних вокзалів Парижа після того, як рух поїздів було практично припинено.

- Рішуче засуджую ці злочинні дії, які порушать подорожі багатьох людей, – прокоментував події міністр транспорту Франції Патріс Вергрієт.

Інцидент занепокоїв організаторів літніх Олімпійських ігор, адже на церемонії відкриття 26 липня в Парижі очікуються сотні тисяч людей.