Речник Міноборони розповів, хто може підписати річний контракт з ЗСУ

Це стосується деяких категорій військовозобов’язаних.

lviv.media

Наразі деякі категорії військовозобов'язаних, які приходять до ТЦК добровільно, можуть підписувати контракти на один рік. Про це речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін розповів в інтерв'ю New Voice.

-   Контракти на один рік можуть підписувати медики, психологи і ті, кому не виповнилося 25 років, відповідно до частини 3 статті 23 закону України про військовий обов’язок і військову службу, - зазначив він.

Лазуткін додав, що наразі запровадження нових контрактів поки що не планується.

-  Не можу нічого сказати з цього приводу. Будуть якісь нововведення, будемо працювати з ними, працювати з реальністю, яка є правовою, - наголосив він.

Речник Міноборони також повідомив, що рекрутинг, запущений наприкінці минулого року, вже залучив 10 тисяч людей тільки цього року.

- Наразі понад 3,2 тис. людей проходять оформлення в ТЦК або вже навчаються в навчальних центрах. На онлайн-платформах взагалі було опрацьовано понад 300 тис. резюме. Загалом 17−18 тис. вакансій було розміщено з різних підрозділів Сил оборони: це і ЗСУ, і Нацгвардія, і СБУ, і Сили підтримки, - пояснив він.

При цьому найбільшим попитом користуються такі вакансії, як оператори БпЛА, механіки, водії, медики, розвідники. У тилових посадах популярні діловод, кухар і так далі.