ГУР запускає проект з обміну полонених українців на колабораціоністів

Громадяни також дізнаються про можливість припинити вимушену співпрацю із ворогом.

t.me/DIUkraine

В Україні почав функціонувати новий проект "Хочу до своїх", який має сприяти поверненню українців із російського полону в обмін на колабораціоністів та російських агентів. Про це повідомляє Головне управління розвідки.

- Авторами проекту є ГУР, Служба безпеки України та Секретаріат уповноваженого з прав людини. Представник ГУР Андрій Юсов розповів, що першою та головною метою проекту є оприлюднення інформації про засуджених російських агентів, зрадників та колабораціоністів, які співпрацювали або допомагали російським окупаційним силам у війні проти України, - розповіли в ГУР.

Зазначена інформація публікуватиметься на сайті проекту - hochuksvoim.com, де завдяки опції "згода на обмін" засуджені колабораціоністи зможуть дати згоду бути обміненими на українців, які перебувають у російській неволі.

Крім цього, громадяни також дізнаються про можливість припинити вимушену співпрацю з ворогом та про те, як повідомити правоохоронців про ворожих агентів у своєму оточенні, щоб запобігти їх подальшим злочинам. Для цього необхідно заповнити особливу форму на веб-сайті. Для ефективного досягнення поставленої мети на сайті проекту публікуватиметься інформація про засуджених російських агентів, зрадників і колабораціоністів, які погодилися на обмін в РФ.