Українські військові вирвалися з оточення біля Прогресу на Донбасі

Бійці 31-ї бригади завдяки продуманій спецоперації змогли вибратися живими з ворожого оточення.

facebook.com/GeneralStaff.ua

У ніч на 25 липня українським військовим з 31-ї окремої механізованої бригади вдалося вирватися з оточення російських окупантів на північ від села Прогрес на Донеччині. Усі бійці живі. Про це повідомляє військово-аналітичний ресурс DeepState.

- 24 липня на північ від Прогресу був вкрай динамічний і напружений день. Близько 14:00, як і прогнозувалося, низка спостережних пунктів 1-го та 3-го батальйонів потрапили у повне оточення. Командир бригади так і не віддав наказу на прорив, тому особовий склад, який знаходився в тому районі, поставив того перед фактом, що хлопці прориватимуться з боєм, - пишуть аналітики.

За допомогою злагоджених дій артилерії, аеророзвідки та суміжних сил, а також під управлінням офіцерів на місцях хлопці з 1-го та 3-го батальйонів змогли вирватися з оточення у повному складі. Військові зазначають, що це була дуже нервова та важка операція, адже затримка хоча б на кілька годин могла призвести до другого кільця оточення. "Не треба пояснювати, скільки інформаційних приводів отримала б кацапська пропаганда", - додають вони.