У Дніпрі затримали 18-річного підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

Слідство схиляється до думки, що стрілець лише виконавець.

t.me/Klymenko_MVS

У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму телеграм-каналі.

- Щойно міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів мені про затримання у Дніпрі підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон… Затримано 18-річного хлопця. Тривають необхідні слідчі дії та експертизи. Доручив міністру внутрішніх справ представити суспільству всі деталі, - написав він.

Операція із затримання була дуже непростою, додав глава держави. Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб. 

- Я вдячний кожному й кожній, хто щодня додавав більше фактів до картини злочину та наближає встановлення повної правди, - підсумував Зеленський.

Згодом Ігор Клименко написав у своєму телеграм-каналі, що є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю. 

- Про фігуранта: 18 років, мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові. Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець - лише виконавець. Більше інформації згодом. Допрацьовуємо, - написав він.

Глава МВС розповів, що правоохоронці перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу. Врешті підозрюваного вистежили та встановили особу. 

- Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди, - додав Клименко.

Офіс Генерального прокурора повідомив, що хлопця затримали 25 липня у Дніпрі за місцем проживання. Готується повідомлення про підозру в умисному вбивстві та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За даними джерел УП в правоохоронних органах, підозрюваний дніпрянин приїхав до Львова на потязі, а після вбивства залишив місто таким же способом. До скоєння злочину він готувався з травня.