На фронті загинув колишній мер Умані Олександр Цебрій

Цебрію було 50 років, останній пост у фейсбуці він залишив три дні тому.

facebook.com/Oleksandr.Tsebriy

На фронті загинув ексмер Умані Олександр Цебрій. Про це 25 липня повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець у своєму телеграм-каналі.

- Тяжка втрата для Черкащини. Як і щоразу, коли гинуть наші воїни. Захищаючи Україну, загинув Олександр Цебрій. Колишній міський голова Умані. Став у стрій із перших днів повномасштабної війни. Славний воїн. Сміливець. Надійний побратим. Командир кулеметного взводу. Молодший сержант. Співчуття родині! Співчуття 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського! Вічна пам'ять ГЕРОЮ! Честь і слава! - написав він.

Олександр Цебрій був міським головою Умані у 2014—2020 роках. 4 червня йому виповнилося 50 років. 7 березня президент України Володимир Зеленський нагородив Цебрія орденом «За мужність» III ступеня. Нагороду ексмеру вручив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

У квітні Олександр Цебрій розповів ЗМІ, що воює на Донецькому напрямку. Останній пост у фейсбуці Цебрій написав за три дні до повідомлення про його загибель. Позивним Олександра Цебрія був «Мер».