Доброволець та ексміліціонер торгували автоматами та кулеметами, знайденими на полі бою

СБУ затримала п'ятьох ділків, провівши спецоперацію у трьох областях.

t.me/SBUkr/12460

Правоохоронці у трьох областях України затримали п'ятьох ділків, які торгували трофейною зброєю. Автомати, кулемети, вибухівку та набої вони пропонували криміналітету. Підозрюваних затримали на гарячому - коли ті намагалися продати зброю, знайдену на місцях колишніх боїв. Серед затриманих - доброволець столичної тероборони та ексміліціонер з Дніпра. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Затримали ділків у результаті комплексних заходів, які проводили у Київській, Донецькій та Дніпропетровській областях. Так, на Київщині затримано представника добровольчого формування територіальної громади столиці. Він підшукував потенційних клієнтів на тематичних інтернет-форумах, а також через власні зв’язки у кримінальних колах. Для зберігання зброї використовував покинуту недобудову на околицях Києва. Правоохоронці затримали його на спробі нелегального збуту автомата АК-74 та чотирьох бойових гранат.

- Під час огляду схрону та обшуків за місцем проживання затриманого додатково вилучено 4 кг вибухівки з електродетонаторами, більше ніж 20 гранатометних пострілів, 16 бойових гранат, два автомати Калашникова, два пістолети, серед них - системи Макарова, та понад 2 тис. набоїв різного калібру, - кажуть в СБУ.

На Донеччині затримали ще двох "бізнесменів", які торгували трофейним озброєнням у прифронтових районах області. Одного із фігурантів затримали, коли він намагався отримати 32 тис. доларів за продаж цілого арсеналу засобів ураження. Серед них - великокаліберні кулемети "Утьос" та "Корд", снайперська гвинтівка Драгунова та протитанковий ракетний комплекс "Фагот".

Одночасно поблизу передової затримали іншого фігуранта. Він домовлявся про збут ще однієї партії зброї.

А от у Дніпрі затримали колишнього співробітника розформованої міліції та його спільника. Вони хотіли підпільно продати російський великокаліберний кулемет "Печеніг" та чотири автомати Калашникова.

Усім п’ятьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до семи років тюрми.