Еліна Світоліна понесе прапор України на відкритті Олімпіади-2024

Для участі в Олімпіаді українські спортсмени отримали 124 ліцензії.

Тенісистка Еліна Світоліна понесе синьо-жовтий прапор нашої країни на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі, яка відбудеться у п'ятницю, 26 липня. Про це тенісистка повідомила в Instagram.

Цього року в Олімпійських іграх візьмуть участь 10 714 спортсменів з 206 країн світу, що набагато менше, ніж під час попередніх змагань у Токіо (11 092). Для участі в Олімпіаді українські спортсмени отримали 124 ліцензії. Збірна буде представлена у 26 із 32 дисциплін.

Раніше організатори пообіцяли на церемонії відкриття змагань унікальне шоу на човнах від мосту Аустерліц до площі Трокадеро з просуванням близько 6 кілометрів. Процесія обійде острови Сен-Луї та Сіте з його легендарним собором Паризької Богоматері. Зупиняться човни поруч із Єнським мостом. За прогнозами, церемонію дивитимуться до 300 тисяч глядачів наживо. Безкоштовно подивитися шоу можна лише з верхніх набережних Сени. Місця ближче обійдуться до 120 тисяч гривень залежно від сектора.

Напередодні на вулицях Парижа також розпочалася естафета передачі олімпійського вогню, в якій взяла участь акторка Сальма Гаєк. Вона завершиться, коли остання людина запалить олімпійський котел у день церемонії відкриття змагань. Її ім'я до останнього тримається в секреті. У ЗМІ ймовірними кандидатами на цю роль називають триразову олімпійську чемпіонку з легкої атлетики Марі-Жозе Перек та зірку футболу Зінедіна Зідана, який привів Францію до титулу чемпіона світу 1998 року.

Національний олімпійський комітет України також домовився з міжнародними федераціями про те, щоб українські спортсмени на змаганнях у Парижі не вітали нейтральних спортсменів із Росії та Білорусі.