Байден пообіцяв продовжити працювати над тим, "щоб зупинити Путіна, який захопив Україну"

Президент США назвав вибори 2024 року вибором "між рухом уперед і назад, між надією та ненавистю".

REUTERS/Evan Vucci

Президент США Джозеф Байден прийняв рішення зняти свою кандидатуру з президентських перегонів через «питання демократії». Про це американський лідер розповів під час звернення до нації з Овального кабінету.

Основні тези послання американського лідера:  

Так, Байден назвав президентські вибори 2024 року вибором "між рухом уперед і назад, між надією та ненавистю".

– Я поважаю цей пост, але свою країну люблю більше. Для мене було честю всього мого життя служити вашим президентом, проте на захист демократії, що стоїть на кону - і це важливіше за будь-який пост. Я черпаю сили і знаходжу радість у роботі на користь американського народу, - заявив Байден.

Він додав, що американці матимуть «безліч варіантів» на президентських виборах цієї осені - «доведеться обирати між рухом вперед чи назад, між надією та ненавистю, між єдністю та розколом».

- Ми повинні вирішити: ми все ще віримо у чесність, порядність, повагу? У свободу, справедливість та демократію? У цей момент ми можемо побачити тих, з ким ми не погоджуємося, не як ворогів, а як співвітчизників... Я вірю, що знаю відповіді на ці запитання, бо я знаю вас, американський народ, і я знаю це: ми велика нація, тому що ми добрі люди, – сказав він.

Байден додав, що вважає вибори-2024 боротьбою за порятунок демократії, і підкреслив, що «ніщо не може стати на її шляху».

Також у своєму посланні він зазначив, що серед пріоритетів  - "захист" права голосу та права вибору, а також "боротьба з екстремізмом на ґрунті ненависті".

- Я збираюся продовжувати працювати над тим, щоб закінчити війну в Газі. Повернути додому всіх заручників, принести мир та безпеку на Близький Схід і закінчити цю війну. Ми продовжимо гуртувати коаліцію гордих націй, щоб зупинити Путіна, який захопив Україну, - наголосив президент США.