У Мінцифри розповіли про рішення для стабільного зв'язку під час відключення світла

Українці повинні мати можливість викликати швидку чи поліцію, написати рідним чи отримати повідомлення про повітряну тривогу навіть під час тривалих відключень.

Міністерство цифрової трансформації розповіло про підготовку низки рішень щодо стабілізації мобільного зв'язку під час відключення електроенергії. Про це повідомляє прес-служба відомства.

- Росія понад 2 роки цілеспрямовано атакує українську енергетику, постійні знеструмлення впливають і на погіршення якості зв'язку та Інтернету. Адже базові станції мобільних операторів, які забезпечують покриття, теж працюють від електроенергії... Знеструмлення не повинне впливати на базові життєві потреби людей. Навіть якщо харчування немає, українці повинні мати можливість викликати швидку чи поліцію, написати рідним чи отримати повідомлення про повітряну тривогу, - зазначили у міністерстві.

Серед уже ухвалених рішень:

Також зараз фахівці працюють над бронюванням військовозобов'язаних співробітників ремонтних бригад. Після обстрілів енергооб'єктів і коли базові станції виходять з ладу, вони першими відновлюють роботу. Тому, щоб мережа працювала стабільно, працівники ремонтних бригад повинні й надалі працювати на своїх місцях.