Співвласникові "садиби Зеленських" у Києві обрали запобіжний захід

Його звинувачують в умисному знищенні історичної будівлі.

У середу, 24 липня, Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання співвласникові знесеної "садиби Зеленських" Михайлу Гречку. Його звинувачують в умисному знищенні історичної будівлі. Про це повідомляє "Суспільне".

Суд поклав на Гречка зобов'язання прибувати до слідчого, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватись від спілкування зі свідками та здати паспорти. Запобіжний захід діятиме до 23 вересня 2024 року.

Прокуратура вважає, що є ризик приховування підозрюваного від суду, адже у 2023 році Гречко виїжджав за кордон через систему "Шлях". Тому прокурори вимагали обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.  Сторона звинувачення також вимагає зобов'язати підозрюваного здати всі паспорти, заборонити спілкування зі свідками та покласти зобов'язання не виїжджати за межі Києва й області. Захист Гречка переконував суд, що зруйнована будівля не перебувала у реєстрі нерухомих пам'яток.

Сам Гречко заявив на засіданні, що не визнає своєї провини у кримінальному злочині. За його словами, у "садибі Зеленських" мала бути реконструкція. Планувалося відновити зовнішній та внутрішній вигляд у рамках фундаменту.