Під Полтавою сталася детонація боєприпасів - пошкоджено будинки та евакуйовано людей

У селищі Котельва пошкоджено житловий сектор, жителів попросили не чіпати “підозрілі предмети” на подвір'ях.

ілюстративне/ДСНС Полтавщини

У Полтавському районі сталася детонація боєприпасів, внаслідок якої пошкоджено житловий сектор. Про це вдень 24 липня повідомило "Суспільне Полтава" з посиланням на селищну голову Котельви Тетяну Корост.

Детонація боєприпасів сталася увечері 23 липня у селищі Котельва. Внаслідок цього зайнялася господарська будівля та було пошкоджено житловий сектор, розташований на прилеглій території. На місці працюють підрозділи служби ДСНС і поліції. У селищі створили штаб та затвердили план із ліквідації надзвичайної ситуації. Жителям, які постраждали, необхідно звертатися до місцевого ЦНАПу. Там проконсультують, як зафіксувати факти пошкодженого майна та подати заявку на компенсацію щодо відновлення житла з державного та місцевого бюджетів.

Керівник Полтавської ОВА Філіп Пронін написав у своєму телеграм-каналі, що правоохоронці проводять необхідні слідчі дії, щоб встановити причини.

- Через масштаб пожежі були евакуйовані люди з сусідніх домогосподарств. Рятувальники ліквідували наслідки займання. Є пошкодження цивільної інфраструктури. Постраждалих серед населення немає. Людям, чиї будинки пошкоджені, буде надана допомога, - заявив він.

У фейсбуці Котелевської селищної громади повідомили про надзвичайну ситуацію, внаслідок якої виникла пожежа господарської будівлі. Те, що сталася детонація боєприпасів, можна зрозуміти по коментарях. Місцевих жителі закликали не поширювати світлини та відео з місця події. Постраждалим для фіксації факту пошкодженого майна та отримання компенсації  порадили звернутися до ЦНАПу. Увечері 23 липня жителів Котельви попросили не чіпати “підозрілі предмети” у разі їх виявлення на подвір'ї  або на території домоволодіння.