З ремонту достроково вивели енергоблок, що покращить ситуацію зі світлом

Атомний енергоблок під'єднали до енергомережі на 13 діб раніше встановленого терміну, триває набір потужності.

Архив Коротко про

З ремонту достроково вивели один атомний енергоблок, це покращить ситуацію зі світлом в Україні. Про це 24 липня повідомила пресслужба НАЕК «Енергоатом».

- Після планово-попереджувального ремонту на 13 діб раніше встановленого терміну до енергомережі України підключено один із атомних енергоблоків. Роботи проводилися із завантаженням свіжого та вивантаженням відпрацьованого палива. Наразі триває набір потужності. Після виходу на повну потужність енергосистема зміцниться додатковими мегаватами електроенергії, що позитивно вплине на ситуацію зі світлом у країні, — розповіли в національній атомній енергогенеруючій компані.

Міністерство енергетики України повідомило, що підключення енергоблоку після ремонту “суттєво” зменшить дефіцит електроенергії. Заступник міністра енергетики Світлана Гринчук сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», що це додасть до енергосистеми майже 1000 МВт додаткової потужності. 

Вранці Укренерго скасувало на 24 липня денні відключення світла майже по всій країні до 16:00 або 18:00 залежно від області.