Російські ЗМІ перекрутили слова Кулеби про переговори з Росією під час візиту до Китаю

Темою обговорень став пошук шляхів припинення російської агресії, а також - можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру.

mfa.gov.ua

Справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі у Пекіна з китайським колегою Ван Ї, повідомила пресслужба МЗС України.

- Дмитро Кулеба довів послідовну позицію України, яка полягає в готовності вести переговорний процес з російською стороною на певному етапі, коли Росія буде готова вести переговори доброчесно, але наголосив, що наразі такої готовності з російського боку не спостерігається, - йдеться у заяві МЗС.

Речник МЗС Георгій Тихий у коментарі "BBC Україна" сказав, що російські ЗМІ "перекрутили" слова Дмитра Кулеби. Агентство РИА Новости написало з посиланням на слова Кулеби, що "Київ готовий вести переговори з російською стороною". У відповідь на цю новину прессекретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков сказав, що "Росія ніколи не відмовлялась вести перемовини і завжди була відкрита до них".