Стефанчук спростував, що народні депутати пішли на канікули

Голова Верховної Ради нагадав, що робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності парламентаріїв.

facebook.com/stefanchuk.official

Голова Верховної Ради України спростував, що народні депутати пішли на канікули до серпня. У своєму фейсбуці Руслан Стефанчук нагадав, що робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності нардепів.

- Кожен із них працює у комітетах (де готуються закони для голосування у залі), у тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісіях, здійснюють інші заходи парламентського контролю, займаються міжпарламентською діяльністю тощо, — написав він. 

Стефанчук запевнив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії жоден народний депутат України не отримав щорічної оплачуваної відпустки. Він нагадав, що з 24 лютого 2022 року парламент України працює у режимі єдиного засідання. Під час воєнного стану Верховна Рада України не може мати «канікули», щорічні відпустки чи інші технічні перерви у своїй роботі.

Голова парламенту пояснив, що 23 липня було ухвалено рішення сконцентруватися на доопрацюванні окремих положень законопроєкту №8371 із метою його якнайшвидшого внесення та голосування у залі.

- Парламентарії будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема, і тісно пов’язаними з підготовкою цього законопроєкту. Тому ще раз — на жодні «канікули» з моменту повномасштабного вторгнення Верховна Рада України не ходила та не піде, до моменту нашої Перемоги! - заявив він.