Катерина Осадча стала продюсером серіалу-антології

Катерина стане співпродюсером серіального проєкту-антології, заснованого на діяльності ініціативи "Пошуку пропавших".

Ведуча каналу "1+1 Україна" Катерина Осадча вперше стане продюсером серіалу. Фонд Осадчої спільно з медіагрупою FILM.UA розпочинає роботу над проєктом-антологією "Зниклі", де в центрі сюжету - тема зниклих безвісти цивільних під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Серіал складатиметься із шести серій, в основу яких лягли історії зникнення та пошуків ініціативи "Пошук зниклих". Про це повідомляється в соцмережах FILM.UA.

Окрім Осадчої продюсуватиме серіал Анна Єлісєєва ("Найкращі вихідні", "Мавка. Лісова пісня", антологія "Перші дні"), а серед авторів, які виступатимуть і режисерами епізодів, - Євген Тунік, Наталія Ворожбит, Крістіна Тінькевич, Олексій Тараненко, Ірина Цілик та актор українського театру Іван Уривський, для якого проєкт стане кінорежисерським дебютом.

- Для нас дуже важливо, щоб про особисті трагедії зниклих дітей та дорослих через жахливу війну, яку розв'язала росія, дізналися та пам'ятали за межами нашої країни. Художня форма та рефлексія до проблеми зниклих від найкращих українських режисерів намагатиметься донести до глядача страшні переживання війни. Адже так важливо розуміти, які трагедії несе війна, що перетворює людські долі на статистичні цифри. Але все ж таки важливо пам'ятати, що це насамперед людські історії, і ми ці історії розповімо, - зазначила Катерина Осадча.

Окрім серіалу, команда також планує зробити художній артпроєкт, який розпочнеться з відеокліпу для етногрупи "ДахаБраха". Його режисером виступить Наталка Ворожбіт. Сюжет ролика переплітатиметься з розповіддю її епізоду з антології про депортованого хлопчика, який у своєму мирному дитинстві любив грати у хованки. Презентацію кліпу заплановано на осінь 2024 року.

Осадча та телеканал "1+1 Україна" запустили проєкт "Знайти своїх", який допомагає у пошуках безвісти зниклих на війні людей, ще у травні 2022 року. Програма виходить в ефірі Національного телемарафону новин, і за цей час волонтери проєкту допомогли повернути додому понад 2600 осіб – ще близько трьох тисяч перебувають у розшуку.