У МОН роз'яснили, як українські школи визначатимуть тривалість навчального року

Канікули протягом року становитимуть щонайменше 30 календарних днів.

В усіх школах України адміністрація навчального закладу самостійно визначатиме тривалість навчального року. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства освіти.

– У межах затвердженої урядом тривалості навчального року педагогічна рада визначає структуру та тривалість навчального року у закладі загальної середньої освіти, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу, – повідомили у Міністерстві.

У відомстві зазначили, що при визначенні навчального року школи враховуватимуть час, передбачений освітньою програмою, обсяг навчального навантаження у навчальному плані та вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону. Тривалість канікул у навчальних закладах не може становити менше ніж 30 календарних днів.

- Отже, навчальний заклад може самостійно визначати структуру навчального року та форми організації освітнього процесу. Зокрема, враховуючи, наскільки навчання в умовах війни вплинуло на психічний стан та інтелектуальний розвиток учнів, чи є у них освітні втрати, якою є безпека та енергетична ситуація тощо, - пояснили в МОН.