Яхта Медведчука, яка наразі у Хорватії, залишається під безстроковим арештом

На сьогодні яхта перебуває у Хорватії під арештом у двох провадженнях щодо екснардепа.

Офіс Генерального прокурора спільно з Міністерством закордонних справ продовжують вживати заходів для конфіскації та реалізації активу, що належить колишньому народному депутату, співзасновнику політичної партії "ОПЗЖ", - дороговартісної елітної яхти Royal Romance. На сьогодні яхта перебуває у Хорватії під арештом у двох провадженнях щодо вказаного екснардепа. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. У Генпрокуратурі прізвища власника яхти не називають, але відомо, що йдеться про Віктора Медведчука.

- З 2022 року у суді розглядається обвинувальний акт за фактами державної зради та порушення колишнім нардепом законів і звичаїв війни. Завершено досудове розслідування у ще одному провадженні - за фактами сприяння діяльності терористичним організаціям "Л/ДНР". Також спільними зусиллями Офісу Генерального прокурора, МЗС та завдяки зібраній СБУ й ДБР доказовій базі інституціям та уповноваженим особам ЄС було передано інформацію, необхідну для ухвалення рішення про накладення санкцій на активи екснардепа включно з яхтою Royal Romance, - йдеться у повідомленні.

Як наслідок, Європейським Союзом 27 травня 2024 року впроваджені персональні санкції щодо підозрюваного та його дружини. Наразі яхта Royal Romance перебуває під арештом на основі безстрокових санкцій - затримана у порту м. Трогір (Хорватія) згідно з рішенням Постійної діючої санкційної групи і не може залишити територію ЄС. Триває спільна робота з українським МЗС та міжнародними партнерами щодо напрацювання механізму її конфіскації та реалізації.