На Закарпатті викрили канал переправляння ухилянтів за кордон

Зловмисники підшуковували потенційних «клієнтів»,  поселяли їх у тимчасових помешканнях і згодом доставляли власним транспортом до кордону.

facebook.com/zahidnuy.kordon

Оперативні співробітники Чопського і Мукачівського прикордонних загонів задокументували два епізоди переправлення з України до Румунії громадян України, які підлягають мобілізації. Переправники діяли у межах Ужгородського, Мукачівського і Рахівського районів Закарпатської області. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України - Західний кордон.

- Оперативники зібрали повну доказову базу про функціонування протиправної схеми, за якою двоє закарпатців наживалися на охочих втекти з України. Вони підшуковували потенційних «клієнтів»,  поселяли їй у тимчасових помешканнях і у визначений час доставляли власним транспортом до кордону.  Такий «комплекс послуг» вартував останнім по 8000 доларів США з особи, - йдеться у повідомленні.

Оперативники затримали на території приватного домоволодіння двох фігурантів справи - організатора та виконавця. Також затримали п'ятьох їхніх «клієнтів» - вихідців з Івано-Франківської, Львівської і Тернопільської областей. На момент затримання чоловіки встигли сплатити за своє переправлення аванс у розмірі 8000 доларів США, решту мали віддати після успішного перетину кордону.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у переправників три автомобілі, якими ті доставляли «клієнтів» до кордону, 16 350 доларів США, 500 євро і 30 000 гривень, а також - мобільні телефони, чорнові записи, скануючий пристрій для пошуку сигналу gps та відеореєстратори. Переправників затримали. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та обрання запобіжного заходу. Чоловіків, які мали намір незаконно перетнути українсько-румунський кордон, після з'ясування всіх обставин притягнуть до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП.