У Раді скасували всі засідання до серпня після блокади трибуни нардепами

Парламентарі влаштували черговий страйк через законопроєкт про діяльність УПЦ МП.

т.ме/yzheleznyak

У Верховній Раді народні депутати заблокували трибуну, вимагаючи внести поправки до порядку денного. Парламентарі хочуть ухвалення законопроєкту про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

- Ну і як анонсував раніше – трибуна заблокована. Наступні засідання Ради скасували. Наступні за графіком уже у серпні, – написав нардеп.

Депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко уточнив, що рішення про скасування наступних засідань не приймалося. За його словами, зараз із цього питання проходить погоджувальна рада. Пізніше нардеп Железняк повідомив, що Верховна Рада офіційно оголосила про скасування всіх засідань у липні. За його словами, до роботи парламентарі повернуться у серпні.

Законопроєкт 8371, який забороняє діяльність релігійних організацій, пов'язаних із РПЦ, був розроблений за дорученням РНБО у 2023 році. 19 жовтня Рада схвалила його у першому читанні. 21 травня депутати також блокували трибуну у Раді, вимагаючи розгляду цього законопроєкту. Тоді на погоджувальній раді парламентарі домовилися, що щойно зберуть 226 підписів за, документ буде винесений на голосування.