У Києві заборонили купатися на 15 пляжах

Місцева влада опублікувала список пляжів, на яких вода не відповідає санітарним нормам.

wikipedia.org

За результатами перевірки у Києві заборонили купатися на 15 пляжах. Дослідження показало, що вода у них не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Минулого тижня були перевірені такі пляжі столиці, як "Золотий", "Предмісна Слобідка", "Чорторий", "Наталка", "Центральний", "Молодіжний", "Дитячий", "Венеція", "Райдуга", " Галерний", "Тельбін", "Троєщина", "Вербний" та "Пуща-Водиця". Результати санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних аналізів показали, що бактеріологічна забрудненість водойм значно перевищує допустимий рівень.

- Індекс ЛКП (лактопозитивна кишкова паличка) у пробах води свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойм. Кишкова паличка активно розмножується у водоймах у спеку та після рясних опадів. У разі потрапляння в організм кишкова паличка може спричинити кишкові інфекції (найчастіші симптоми: нудота та діарея), запалення сечовивідних шляхів, статевих органів та тяжкі захворювання, - йдеться у повідомленні.

Також у КМДА нагадали, що цього року в Києві не було відкрито пляжного сезону, оскільки в країні діє воєнний стан. Таке рішення було прийнято столичною Радою оборони. У зв'язку з цим киянам не рекомендують відвідувати пляжні зони та радять уникати місць масового скупчення людей.