Михайло Подоляк вважає, що війна майже "замерзла"

Подоляк також зазначив, що зараз відбувається переформатування глобального політичного простору.                      

В Офісі президента Володимира Зеленського вважають, що війна майже "замерзла". Про це написав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у своєму Telegram-каналі.

- Що маємо зараз: 1. Велика суб’єктність України. Україна активно формує глобальний порядок денний… 2. Тотальне обнулення і загальної репутації Росії (як країни глобального впливу), і репутації російського мілітарного блоку (разом із ВПК)… 3. Попри багаторазову ресурсну перевагу РФ, війна майже "замерзла", просування немає, ціна війни для РФ (зокрема, у цифрах санітарних і непоправних втрат) швидко зростає…, - написав він.

Подоляк також зазначив, що зараз відбувається переформатування глобального політичного простору - стара система стримування та противаг не працює, старі міжнародні інститути недієздатні.

- Потрібні нові архітектури безпеки, що їх активно обговорюють. Запит на персональне та командне лідерство різко актуалізовано... Нові перспективні альянси… Виведення тієї ж Росії в розряд токсичних і провокативних держав, яким не місце за глобальним столом…, - йдеться у дописі.

Подоляк наголошує, що на фоні цього відбувається переоснащення української армії за натівськими стандартами, набуття Україною великої військової компетенції.

- За всіма напрямами треба доопрацьовувати та дотискати ситуацію…, - написав він.