Залужний під час виступу в Лондоні розповів, як Україні здобути перемогу у війні з Росією

Під час заходу обговорювали критичні питання безпеки, у тому числі виклики, пов'язані з російською агресією.

t.me/Zaluzhnui

Вирішальними у російсько-українській війні стануть технології. Також на них буде ґрунтуватись глобальна безпека майбутнього, заявив колишній глава ЗСУ Валерій Залужний на RUSI Land Warfare Conference 2024 у Лондоні.

Під час заходу обговорювали критичні питання безпеки, у тому числі виклики, пов'язані з російською агресією, та необхідність бути готовими протистояти їм надалі.

Залужний у виступі сказав, що поточна війна "абсолютно не схожа" на ту, яка велася з 2014 року. У ній головною проблемою стали нові форми застосування новітніх технологій. За словами Залужного,  винахід нових способів застосування логічно призвів би до змін у структурі армії загалом.

- Сьогодні ми вже винайшли спосіб боротися і перемагати найсильніші армії XXI століття. Очевидно, що саме технології мають забезпечити стійкість української нації, - наголосив Залужний.

Він впевнений, що російсько-українська війна – це "ще не війна майбутнього", це "війна перехідного періоду". Але саме вона «формує нові правила».

- Ми, українці, своєю кров'ю та жагою до перемоги формуємо нові моделі нової війни. Війни, яка стане війною майбутнього, - сказав політик, додавши, що технології стануть основою майбутньої глобальної безпеки.

Він переконаний, що з різних причин ні Україна, ні Росія не зможуть самостійно освоїти нові технології в найближчому майбутньому. Це означає, що єдиним виходом може бути збільшення кількості людських ресурсів.