Чиновникам, які погодили канатну дорогу через Дніпро, загрожує в'язниця

Поліція Києва з'ясовує, хто із міської влади погодив розташування атракціону-спуску через Дніпро, з якого зірвався у воду та загинув 20-річний хлопець.

Нацполіція

Поліція Києва з'ясовує, хто із міської влади погодив розташування атракціону-спуску через Дніпро "Київ Флай Лайн", з якого зірвався у воду та загинув 20-річний хлопець. Про це повідомила пресслужба відомства.

- Наразі слідчі проводять обшуки у відповідних службах КМДА, які погодили розташування атракціону, в органах державного контролю, що видавали дозволи і мали здійснювати належний контроль за його діяльністю, та безпосередньо у фірмах власника атракціону. В межах розпочатих кримінальних проваджень правоохоронці допитали директора атракціону та персонал й вилучили службову документацію, яка буде вивчатись в рамках призначеної експертизи дослідження причин та наслідків порушення вимог безпеки життєдіяльності й охорони праці, - розповіли у поліції.

Досудове розслідування здійснюється за статтями "Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини, та "Службова недбалість". Винним загрожує до восьми років позбавлення волі.