У Львові тисячі людей прийшли на похорон Ірини Фаріон

Як проходить прощання з Іриною Фаріон у Львові.

Мирослава Бзикадзе/Коротко про

У Львові продовжується прощання із мовознавицею та колишнім народним депутатом Іриною Фаріон, яку застрелили 19 липня. Біля Гарнізонного храму, де проведуть відспівування, зібралися тисячі людей. На похорон прийшло чимало народу - колеги, студенти, рідні, друзі та знайомі й просто пересічні львів'яни. Є і голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок. Про це з місця подій повідомляє кореспондентка Коротко про.

- Це був професійний убивця, і діяв він такими ж методами, як діяла Москва проти своїх опонентів впродовж багатьох століть. І він буде покараний, і не лише він, але й замовник, - сказав Тягнибок, коментуючи вбивство Ірини Фаріон.

Труна Ірини Фаріон буквально потопала у квітах. Її несли і ті, хто добре знав Ірину Дмитрівну, і прості містяни, кого зачепила її загибель.

На Личаківському кладовищі, де поховають Ірину Фаріон, присутніх перевіряли металошукачами, оглядали навіть вінки та букети. Тисячі людей попри спеку прийшли віддати останню шану Ірині Фаріон. Дорогою люди скандували "Україна понад усе", "Слава нації", "Слава Україні" та інші гасла. На кладовищі виступили Руслан Кошулинський та Олег Тягнибок із партії "Свобода", колеги та однопартійці Ірини Фаріон.

У промові донька Софія сказала, що 20 липня Ірина Фаріон мала з нею та онуками їхати відпочивати на море.

- Вона хотіла нарешті відпочити, але за день до цього її підступно вбили пострілом в голову. В останній день вона ще забрала онука Дмитрика з садка, а в серці мала шалене кохання, - сказала Софія Семчишин.