У притулку «Домажир» на Львівщині помер ведмідь Сірко — проковтнув довгу гілку

16-річний ведмідь не прокинувся після анестезії.

facebook.com/BearSanctuaryDomazhyr

У ведмежому притулку «Домажир» на Львівщині помер 16-річний клишоногий Сірко. Волохатий проковтнув занадто велику гілку, яка пошкодила йому внутрішні органи. Про це повідомили у фейсбуці притулку.

- З великим сумом повідомляємо, що ведмедя Сірка більше немає з нами. У Сірка помітили збільшення слиновиділення і одразу його перевірили під анестезією. На жаль, під час огляду було виявлено довгу гілку, яка пошкодила йому язик, стравохід та дихальні шляхи. Гілку було успішно видалено, але його травми були надто важкими, і він не прокинувся після анестезії, - розповіли у притулку.

У ведмежому притулку «Домажир» нагадали, що Сірко прибув до них у червні 2021 року  разом із ведмедями Рутою та Андором. До цього вони жили при готельно-ресторанному комплексі у Львівській області. Після закриття готелю власник добровільно погодився передати ведмедів. Сірко жив у притулку із ведмедицею Рутою. Він любив плавати, а зі смаколиків найбільше любив арахіс.

Ведмежий притулок «Домажир» - реабілітаційний центр для порятунку бурих ведмедів на Львівщині, створений за підтримки міжнародного благодійного фонду FOUR PAWS ("Чотири лапи"), що базується у Відні. У притулку проживає 28 ведмедів, які були врятовані організацією.