Байден вийшов із передвиборчих перегонів і запропонував кандидатуру віцепрезидентки Гарріс

Джо Байден вирішив вийти із передвиборчих перегонів, він залишиться президентом США до кінця свого терміну.

x.com/JoeBiden

Джо Байден вирішив вийти із передвиборчих перегонів. Він залишиться президентом США до кінця свого терміну. Про це сказано в заяві, яку американський лідер опублікував у своєму особистому обліковому записі в соціальній мережі X.

- Для мене було найбільшою честю в житті бути вашим президентом. І хоча я мав намір домагатися переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії і країни, щоб я пішов у відставку і зосередився виключно на виконанні своїх обов'язків президента на частину мого терміну, що залишилася. Пізніше цього тижня я поговорю з народом більш детально про своє рішення, - йдеться в заяві Байдена.

Американський лідер висловив глибоку вдячність усім, хто працював, щоб домогтися його переобрання на пост глави держави, й окремо подякував віцепрезидентці Камалі Гарріс за партнерство в роботі.

У наступному повідомленні Байден запропонував висунути Камалу Гарріс кандидатом у президенти США від Демократичної партії.

- Моїм першим рішенням як кандидата від партії у 2020 році було обрати Камалу Гарріс своїм віцепрезидентом. І це було найкраще рішення, яке я приймав. Сьогодні я хочу запропонувати свою повну підтримку і схвалення того, щоб Камала стала кандидатом від нашої партії цього року. Демократи — настав час об’єднатися і перемогти Трампа, - написав він.