У Києві обірвався трос атракціону через Дніпро, у річці шукають дівчину

Трос витягнули перехожі чоловіки, але без людини.

Cуспільне

У Києві обірвався трос атракціону-спуску через Дніпро. Людина, яка летіла по ньому, впала в річку. Трос витягнули, але без людини, її шукають. Про це повідомив телеканал Київ.

Витягувати трос допомагали перехожі чоловіки. Для цього довелося перекрити дорогу. Людину, яка впала з атракціону, шукають водолази, а також за допомогою надувних човнів та катерів.

Перший офіційний коментар надала Патрульна поліція Києва. Вона повідомила, що у зв'язку з аварією на атракціоні на Набережному шосе, рух транспорту ускладнений. Згодом КМДА повідомила, що рятувальники шукають дівчину, яка впала у Дніпро через обрив троса атракціону. Триває рятувально-пошукова операція, до якої залучені спеціальна техніка та катери з водолазами.

- Місто звертається і вимагатиме від правоохоронців ретельного розслідування як самої надзвичайної ситуації, так і діяльності компанії, що експлуатує атракціон, відкритий у 2021 році, - заявили в столичній адміністрації.

ДСНС України повідомила, що 21 липня о 13:42 надійшло повідомлення про те, що на річці Дніпро, біля Пішохідного мосту, обірвалася канатна дорога – людина впала у воду. Наразі проводяться пошуково-рятувальні роботи. На місці події від ДСНС працюють п'ять водолазів та катер.

За інформацією телеграм-каналу "Киевский Движ", глибина річки в тій частині сягає 15-19 метрів. Жінки, які в цей момент перебували на Пішохідному мосту, спостерігали, як люди спускалися канатною дорогою, проте згодом обірвався трос.

- Десь посередині на наших очах обривається трос і людина впала у воду. Вона намагалася виринати з-під води, але ж на ній було екіпірування, — говорять свідки події у коментарі та Суспільному.

Співробітники роуп-джампінгу з Пішохідного мосту розповіли, що обірвався трос канатної дороги.

- Це обірвався металевий трос, який натягнутий поруч, не наш. Проте ми сьогодні вже не працюватимемо, — зазначають працівники.