Україні загрожує дефіцит овочів через аномальну спеку та відключення світла, - фермери

Найбільше з цією проблемою зіткнулися аграрії у південних областях країни.

agrotimes.ua

Миколаївську, Херсонську та Одеську області охопила аномальна спека, яка нищить на полях урожай. Це може призвести до овочевої кризи в Україні, повідомив власник ферми на півдні Юрій Кормишкін у коментарі AgroTimes.

- З аномальною спекою, яка накрила країну, особливо наш південь, змушений порушити питання кризової ситуації не лише з урожайністю овочів, а й взагалі їх наявності. Це катастрофа, яка може досягти загальнодержавного рівня. Все горить, – розповів агрофермер.

За його словами, температура ґрунту досягає 68-70°C, через що овочі просто запікаються на сонці. Крім того, через відключення електроенергії неможливо забезпечити належний полив урожаю.

- За умов практично повної відсутності електрики помпові станції, що забезпечують полив овочів, майже не функціонують. Максимальне навантаження, яке ми можемо давати в нічний час за наявності кількох годин електроенергії, може вивести їх із ладу. Люди не можуть працювати в таку спеку, і на полі залишається багато неякісного товару, – каже він.