Після аномальної спеки Україну накриють дощі - прогноз синоптиків

В яких регіонах очікуються опади.

Pixabay

Після тривалої спеки та посухи до України прийдуть довгоочікувані дощі. Синоптики прогнозують опади майже в усіх сферах країни. Разом із дощами також очікується зниження температури. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

У понеділок, 22 липня, дощі можливі на всій території країни. На заході опади очікуються у Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. На півдні дощ прогнозується лише на Одещині. Також опади будуть у центральних та північних регіонах. Дощі протягом дня супроводжуватимуться грозами. Температура повітря складе +28…+32 градуси на півдні, +25…+27 на заході та +26…+30 на північному сході.

У вівторок, 23 липня, грозові дощі пройдуть по всій лівобережній частині України. Також опади можливі на заході країни. В інших регіонах упродовж дня очікується мінлива хмарність. Температура залишиться приблизно такою самою, як і напередодні. Найвища температура буде на півдні – до +32. На заході очікується у середньому +25…+27. У центрі та на півночі прогнозують +27…+29.

У середу, 24 липня, грозові дощі пройдуть у Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, а також у Житомирській, Київській, Харківській, Донецькій та Луганській областях. На решті території країни очікується суха погода із мінливою хмарністю. На півдні температура трохи підніметься до 33 градусів, в інших регіонах значних змін не буде.