В Іспанії затримали російських хакерів, які "мстилися" НАТО за підтримку України

Зловмисники здійснили DDoS-атаки на низку установ.

Pete Linforth із сайту Pixabay

Громадянська гвардія Іспанії заарештувала трьох осіб у Манакорі на Балеарських островах та в провінції Андалусія. Їх звинувачують у проведенні DDoS-атак на державні установи та стратегічні сектори країн, які підтримують Україну у війні з Росією. Про це йдеться у заяві Інституту вивчення війни.

Іспанські силовики повідомили, що затримані пов'язані з російською "хактивістською" групою "NoName057(16)". "NoName057(16)" є проросійським кіберколективом, створеним у березні 2022 року. Спочатку їхніми цілями були українські урядові та медійні сайти, але потім вони розширили свою діяльність, націлюючись на західні урядові, економічні та логістичні структури, включаючи країни-члени НАТО.

- Для проведення кібератак "NoName057(16)" використовує волонтерів і раніше опублікувала свій краудсорсинговий ботнет "DDoSia" з інструкціями російською та англійською мовами щодо його використання для DDoS-атак, - зазначено у повідомленні.

Група "NoName057(16)" неодноразово заявляла про готовність співпрацювати з іншими кіберсуб'єктами з "подібними цінностями". В ISW підкреслили, що учасники цієї групи вже співпрацювали з відомими російськими кібергрупами, такими як Killnet, XakNet Team і CyberArmyofRussia_Reborn.