Росія готує нову спробу наступу на Харківщині, - Третя штурмова

Росіяни концентрують сили та спробують знову прорвати оборону ЗСУ.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська, незважаючи на великі втрати у техніці та живій силі, знову готують нову спробу наступу на Харківському напрямі фронту. Про це розповів командир підрозділу "Терра" Третьої окремої штурмової бригади (3 ЗШБр) Микола Волохов в ефірі телемарафону.

- Ми маємо, скажімо так, певну інформацію, що ворог концентрує сили і ще до кінця літа чи складно сказати колись, але схоже на те, що це станеться. Буде ще одна спроба рухатись уперед. Тому що техніка та війська концентруються, а це означає, що вони будуть реалізовані. Де і як – покаже час, – наголосив військовий.

За його словами, потенційно росіяни можуть ще раз спробувати піти у наступ, але це може бути у будь-якій точці фронту. За його словами, не виключено, що росіяни намагаються ввести ЗСУ в оману. Наприклад, "показувати концентрацію в одному місці, а потім уночі швидко перекинути на інше місце, тому, швидше за все, все схоже на те, що ворог шукає слабке місце", пояснив Волохів.

Він додав, що спостерігається накопичення ворожого резерву "на другій лінії, навіть краще сказати на третій - десь у тилу". При цьому він додав, що росіяни активні, але буквально забиті в землю - українські захисники не дають їм розвернутися, щодня завдаючи втрат в особовому складі та техніці.