Поліція розслідує смерть Ірини Фаріон як вбивство та шукає в ньому "російський слід"

Правоохоронці назвали основні версії нападу на екснардепа.

facebook.com/farioniryna

Справу на замах на колишнього народного депутата Ірину Фаріон, яка померла в лікарні, слідчі перекваліфікували на навмисне вбивство. Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції.

- Злочин перекваліфіковано на ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі терміном до п'ятнадцяти років. Правоохоронці вживають усіх необхідних заходів для встановлення особи та затримання зловмисника, - йдеться у заяві.

Пізніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розкрив подробиці у справі. За його словами, поліціянти розглядають кілька версій убивства Фаріон. Також слідчі не виключають, що у цьому злочині може бути "російський слід".

– На цей час у нас є вже кілька версій. Основні з них – це суспільна, політична діяльність та особиста ворожість. Звісно, ​​версії можуть з'являтися й інші, - заявив голова МВС під час брифінгу у Львові.

Він зазначив, що правоохоронні органи вже мають деяку інформацію про злочинця, проте поки триває розслідування, ці дані не будуть розголошені. У відповідь на запитання, що жителі протягом кількох тижнів помічали "підозрілу молоду людину" поряд з будинком Фаріон, глава МВС заявив, що інформація про цю людину поки відсутня, але поліція активно працює над її ідентифікацією. Проте правоохоронці можуть підтвердити, що цей чоловік дійсно знаходився біля будинку Фаріон в останні дні.

- Стрілець готувався заздалегідь, і це не спонтанне вбивство. Скільки він готувався – тиждень чи два тижні – час покаже, – наголосив міністр.