Зеленський відреагував на замах на Ірину Фаріон і закликав покарати винних

Напад на Ірину Фаріон кваліфікований як замах на навмисне вбивство.

Український лідер Володимир Зеленський відреагував на інформацію про стрілянину у Львові 19 липня, внаслідок якої тяжке поранення отримала скандально відома мовознавець Ірина Фаріон. Президент засудив насильство та заявив, що винних мають бути покарані. Про це він повідомив у своїх соцмережах.

- Усі необхідні сили Національної поліції України та СБУ задіяні для встановлення обставин цього злочину. Лікарі борються за життя Ірини Фаріон. Очевидно, що будь-яке насильство заслуговує лише на засудження і кожен, хто винен у цьому нападі, має понести повну відповідальність, - написав президент.

Мер Львова Андрій Садовий також відреагував на новину про стрілянину у Фаріон, закликавши громадян молитися за її здоров'я. За його словами, лікарі зараз борються за її життя, а правоохоронці шукають зловмисників.

Тим часом, глава МВС Ігор Клименко повідомив, що напад на Ірину Фаріон кваліфікований як замах на умисне вбивство. Стан постраждалої важкий, лікарі виборюють її життя.

- Поліція та інші необхідні служби працюють на місці стрілянини. Мають показання свідків, проробляють дані з камер відеоспостереження. Розкриття злочину в активній фазі. Систематично отримую доповіді від керівництва поліції про вжиті заходи та встановлені обставини, - зазначив він.

Клименко закликав громадян, які мають інформацію про обставини скоєння цього злочину, повідомляти поліцію. Ці дані мають бути правильно зафіксовані та ретельно перевірені.