У Львові стріляли в Ірину Фаріон, її стан важкий

Стрілок поцілив у скроню, стан Фаріон важкий.

Ввечері 19 липня у Львові на вулиці Масарика стріляли у скандально відому мовознавицю Ірину Фаріон. Про це повідомляє журналіст "Еспресо" Марта Оліярник, посилаючись на власні джерела.

Вона пише у Facebook, що Ірину Фаріон забрала швидка. Інцидент стався на вулиці Масарика, 3. Нібито стрілок поцілив у скроню. Його бачили сусіди, чоловік був у рукавичках, і зброя була без глушника.

У поліції Львівщини інформацію про напад на Фаріон підтвердили. Її госпіталізували, зараз медики рятують їй життя.

- Сьогодні, 19 липня, о 19.30 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу.
Правоохоронці встановили особу пораненої, 60-річної львівʼянки. Їі було госпіталізовано з вогнепальним пораненням голови,- сказали у поліції.

Також зазначили, що у Львові та на території області проводиться спеціальна поліцейська операція, до якої залучені співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини. Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення місця перебування та затримання стрільця. 

Як повідомили журналістові Коротко про у Першому медичному об'єднанні Львова, близько 20 години до Лікарні святого Пантелеймона поступила жінка з вогнепальним пораненням. Зараз вона перебуває в реанімації, її стан важкий. З огляду на лікарську таємницю та необхідність збереження персональних даних пацієнтів, прізвища постраждалої не називають.