Депутати погодилися внести правки у резонансний законопроєкт про угоду зі слідством

Звільнення від покарання можливе лише при викритті інших зловмисників та компенсації збитків.

t.me/nab_ukraine

Керівництво НАБУ та САП провело робочу зустріч із представниками Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності стосовно законопроєкту № 11340 про угоди зі слідством. Депутатам вказали на необхідність внесення правок до тексту документу до другого читання, щоб прибрати корупційні ризики. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

- НАБУ та САП, як і раніше, наполягають на необхідності доопрацювання. Наголошуємо на необхідності передбачити такі умови при укладенні угоди про визнання винуватості: застосування до організатора злочину звільнення від відбування покарання з випробуванням або призначення покарання нижче за межу, передбачену за такий злочин, можливе виключно при викритті ним іншого організатора та відшкодування збитків. Для осіб, які не є організаторами злочину, звільнення від відбування покарання... можливе виключно за одночасної наявності двох умов: викриття інших осіб та відшкодування збитків, - зазначили у НАБУ.

У НАБУ повідомили, що члени комітету погодились із необхідністю внести правки.

- За результатами зустрічі сторони домовились внести зміни до законопроєкту, аби він забезпечив пропорційність, дієвість та ефективність покарання за корупційні злочини. Після доопрацювання НАБУ і САП оприлюднять оцінку тексту законопроєкту до другого читання, - йдеться у повідомленні.