Комітет Ради перевірить "доречність" операції ЗСУ у Кринках на Херсонщині

Нардепи з'ясують, чи ефективними були дії нашої армії.

REUTERS

Комітет парламенту з питань національної безпеки проаналізує, чи була доцільною операція українських військових у Кринках Херсонської області. Про це повідомила член комітету Соломія Бобровська в ефірі "Радіо Свобода".

- Кринки як окреме питання не було поки що винесено, але це зробить хтось із моїх колег чи я. Як на мене, цей напрямок був освітлений, мабуть, найменше з усіх. І таку увагу найменше приділено за всю цю операцію і з кінця жовтня місяця. Хоча насправді ще тоді треба було бити на сполох і повідомляти, що насправді особовий склад йшов без доведення належного завдання, по-перше, по-друге, без відповідного забезпечення, - заявила Бобровська.

Як зазначила нардеп, рішення про проведення операції у Кринках ухвалювалося на Ставці Головнокомандувача спільно з військовим командуванням. За її словами, це питання потребує окремої уваги й воно буде розглянуте профільним комітетом Ради.

- Я сподіваюся, що буде розглянутий на комітеті, бо це такий само напрямок, як і інші – Харківський, Донецький, Луганський, Запорізький. Тим більше Херсонщина – один із можливих наших, мабуть, коридорів чи клинів в автономну республіку (Крим). Зі свого боку порушу це питання на комітеті. Дуже хотілося б зрозуміти ефективність, зусилля, втрати, доречність... і що операція показала, - наголосила вона.