Зеленський став першим із 1997 року іноземним лідером, який виступив у британському Кабміні

Також президент України став першим іноземним лідером, якого на Даунінг-стріт прийняв новий прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер.

Richard Pohle/Pool via REUTERS

Володимир Зеленський відвідав резиденцію британського прем'єра на Даунінг-стріт та виступив у британському уряді. Президент України став першим іноземним лідером, якого прийняв новий прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер. Це наголосив сам Стармер під час зустрічі з Зеленським. Відео зустрічі опублікували у соціальних мережах президента України. 

Також Володимир Зеленський став першим іноземним лідером, який особисто виступив на зустрічі міністрів з 1997 року після президента США Білла Клінтона, зазначила газета The Guardian.

Українського лідера зустріли у Кабінеті міністрів оваціями. Кір Стармер зазначив, що Зеленський став першим іноземним лідером XXI століття, який звернувся до уряду особисто. Це демонструє «те, яку повагу ти маєш у цій країні та в усьому світі». Також прем'єр заявив, що Великобританія «подвоїть» підтримку України. Кір Стармер розповів, що прийняв запрошення відвідати Україну.

На засіданні уряду Великої Британії Володимир Зеленський звернувся з проханням зняти обмеження на використання західної зброї по цілях у Росії. Президент попросив продемонструвати лідерство у "далекобійному потенціалі" України та допомогти їй із "можливостями дальньої дії". Зеленський, зазначив, що йдеться про об'єкти, де концентрується зброя.

На сайті президента України повідомили, що Володимир Зеленський наголосив на важливості якомога швидше отримати військову техніку для укомплектування нових бойових бригад.