В Україні викрито 30 службовців, які розкрадали виділені на ЗСУ кошти

Всім їм повідомлено про підозру. 

t.me/pgo_gov_ua

Українські силовики провели масштабну спецоперацію щодо розкрадання коштів, виділених на потреби армії. В ході слідчих дій було проведено 70 обшуків та повідомлено 30 підозр службовцям по всій Україні, повідомили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Загальна сума збитків державі становить понад 138 млн грн. За даними слідчих, до розкрадань коштів виявилися причетні службовці квартирно-експлуатаційних підрозділів спільно з представниками комерційних структур майже в усіх регіонах України. Окремих службових осіб також викрито на недбалому ставленні до військової служби та незаконному збагаченні.

За результатами слідства затримано та повідомлено про підозру 30 особам, з них 15 - у складі організованих злочинних груп.  Серед підозрюваних:

Посадовцям інкримінують розтрату та привласнення коштів під час закупівель за завищеними цінами паливної деревини для потреб оборони, електроенергії, природнього газу, меблів для армії, проведення будівельних робіт на об’єктах військової інфраструктури, а також зловживання службовим становищем, недбале ставлення до військової служби, створення, керівництво злочинною організацією та участь у ній.

Крім того, одному з підозрюваних  - начальнику регіонального КЕВ інкриміновано незаконне набуття активів на суму 11,7 млн грн у вигляді комерційного майна, земельних ділянок, інших засобів та речей через оформлення їх на довірену особу.  Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.