Українським спортсменам дозволили не вітати росіян та білорусів на Олімпіаді

НОК домовився з міжнародними федераціями, що до та після змагань спортсмени не тиснуть один одному руки.

facebook.com/vgytzait

Національний олімпійський комітет України домовився з міжнародними федераціями про те, щоб українські спортсмени на Олімпіаді в Парижі не вітали нейтральних спортсменів із Росії та Білорусі. Про це розповів президент НОК Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону, повідомив "Інтерфакс-Україна".

- Ми домовилися з міжнародними федераціями, де необхідно під час зустрічі вітати, а також після матчу вітати, що ми не вітаємо одне одного, не тиснемо руку. Ми передбачили це питання і вже домовилися, — сказав він.

Гутцайт наголосив, що головне, щоб не було провокацій проти українських спортсменів. За словами глави НОК, на Олімпійських іграх-2024 будуть представлені 15 російських і 16 білоруських спортсменів у статусі нейтральних. Він вважає, що російські спортсмени, яких було допущено, найімовірніше, живуть за кордоном і виступають за іноземні клуби.

Літні Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня до 11 серпня. Українські спортсмени отримали 124 ліцензії. Збірна України буде представлена у 26 із 32 дисциплін. НОК та Міністерство спорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді в Парижі.