Росіяни масово почали скасовувати тури на відпочинок у Криму, - розвідка

Третина російських туристів відмовилася від заброньованих путівок.

wikipedia.org

Через неспокійну ситуацію в тимчасово окупованому Криму опинився під загрозою зриву курортний сезон. Росіяни масово скасовують заброньовані тури для відпочинку на півострові. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління розвідки.

- Від організованих на червень 2024 турів в окупованому Севастополі відмовилися майже 80% росіян. Загальнокримський показник скасування вже заброньованих путівок минулого місяця становив понад третину, - йдеться у повідомленні.

У спецслужбі зазначили, що основною причиною скасування відпочинку в Криму для росіян стала ситуація з безпекою на курортах півострова. Також жителі РФ побоюються ризику під час перетину Керченського мосту. У ГУР нагадали, що незаконне відвідування Криму несе загрозу життю та здоров'ю людей.

– Зокрема, на масову відмову росіян від відпочинку у Криму вплинула ненадійна та смертельно небезпечна робота системи ППО загарбників. Ще один фактор ризику – вразливий незаконний Керченський міст, який залишається основною артерією для так званого туризму з Росії та використовується Москвою для військової логістики, - наголосили у розвідці.