До України йде холодний атмосферний фронт

Температура повітря знизиться не лише на заході та півночі, але й почне слабшати на півдні, сході та в центрі.

REUTERS

До України йде холодний атмосферний фронт, який несе прохолодніше повітря. Вже у п'ятницю, 19 липня, ця повітряна маса потроху просуватиметься на всю територію України. Щоправда, фронт не повсюди пройде з опадами, бо така висока температура повітря іноді "висушує вологу аж далеко нагорі", пише у Facebook синоптик Наталка Діденко.

- Проте це означає, що температура повітря знизиться не лише на заході та півночі, але й почне слабшати на півдні, сході та в центрі. 19 липня максимальна температура повітря очікується на заході +25+29 градусів, на півночі +27+29 градусів, у центрі +28+32 градуси, на сході +31+34, на Луганщині ще до +36 градусів, а на півдні +32+36 градусів. Дощі з грозами завтра можливі лише у Карпатах та ввечері у Приазов'ї, - йдеться у дописі.

За словами Наталки Діденко, у Києві в п'ятницю передбачається суха погода з температурою повітря близько +28 градусів. Така погода може вплинути на метеозалежних людей.

Наталка Діденко каже, що спека цього літа ще буде, "проте навряд чи аж така люта". Найвищою залишиться температура повітря у південній частині, східних областях та на Дніпропетровщині.