Україна вперше відправила борошно до Палестини

Борошно доставили до Йорданії, а звідти наземними шляхами - до Сектору Гази.

president.gov.ua

Україна відправила борошно до Палестини та планує ще дві партії. Про це 18 липня повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

- Cудно з 1 тисячею тонн пшеничного борошна для Палестини прибуло з Туреччини до Йорданії в межах Grain from Ukraine і вже доставлено в Сектор Газа, — написав він у своєму телеграм-каналі.

На сайті президента України уточнили, з Йорданії борошно доставили наземними шляхами. Борошно відправили у рамках програми президента України Grain from Ukraine у співпраці з Всесвітньою продовольчою програмою ООН.

- У найближчі місяці заплановане постачання ще двох партій. Загалом у межах цієї ініціативи Україна планує доставити понад сім тисяч тонн пшеничного борошна до Палестини за підтримки донорів, зокрема Норвегії, Австрії, Естонії, Франції та Ісландії, — розповіли в пресслужбі президента.

Борошно нададуть палестинським сім'ям для випічки власного хліба та поставлять місцевим пекарням. 

Grain from Ukraine – гуманітарна ініціатива, яку Володимир Зеленский започаткував 26 листопада 2022 року. У межах програми відправили десять суден із 200 тисячами тонн пшениці та борошна до Сомалі, Ефіопії, Кенії, Ємену, Нігерії, Судану та Палестини.