У ЗСУ прокоментували чутки про відхід від Кринків Херсонської області

Ситуація не така критична, як її інтерпретують деякі ЗМІ, заявив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

facebook.com/dmytro.lykhoviy

Сили оборони України продовжують виконувати завдання на лівобережжі Дніпра, зокрема і в районі села Кринки. Про це 18 липня повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

- Ситуація не така критична, як її інтерпретують деякі медіа та блогери. З цього приводу маю сказати, що наш ключовий меседж наступний: Сили оборони України продовжують виконувати завдання на лівобережжі Дніпра, зокрема і в районі Кринків. Тобто, крім Кринків, маємо й інші плацдарми, бойова робота на лівобережжі Дніпра триває, — заявив він у четвер.

Кринки були повністю знищені російськими обстрілами, додав Лиховій. Також зруйновано більшість основних позицій українських військ у селі.

- І саме село повністю перетворилося на купу каміння, воно повністю знищене ворожими обстрілами. Це вже давно не населений пункт, а місце, в якому фактично неможливо тримати оборону, — зазначив він.

Дмитро Лиховій також запевнив, що втрати російських військ під час штурмових дій поблизу Кринків «в рази» перевищують втрати української сторони, яка понад пів року утримує там плацдарм. У техніці росіяни втрачають в чотири-п’ять разів більше, ніж українські захисники.

З посиланням на поліцію журналісти повідомили, що 788 українських військових розшукують як офіційно зниклих безвісти у Кринках період з жовтня 2023-го по кінець червня 2024-го. Кількість загиблих військових, яких вдалось вивезти й поховати, є значно меншою — 262.