У законопроєкті про економічне бронювання з’явиться ще одна категорія - "економічна мобілізація"

Наразі йде робота над тим, щоб втілити цю концепцію в документі. 

REUTERS

У законопроєкті про економічне бронювання може з’явитись категорія "економічна мобілізація", завдяки якій бізнес зможе бронювати працівників, надаючи безплатні послуги військовим. Про це «Суспільному» заявив народний депутат, голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

За його словами,  ухвалення закону про економічне бронювання є критичним для держави під час воєнного стану і його ухвалення підтримує бізнес. А  реальний стан речей такий, що економічний блок «без регулювання системи бронювання і зроблення її прозорою буде вкрай неефективний». Наталуха сказав, що він бував у прифронтових містах і бачив СТО, які ремонтують військові машини. Саме для таких компаній, вважає нардеп, можна застосовувати "економічну мобілізацію".

- Виглядає так: у вас є СТО, але вона не має фінансової можливості сплатити 20 тисяч гривень за одного працівника для бронювання, але воно має попит серед тих самих військових, тобто військові там постійно ладнають свої машини. Тоді ми вводимо категорію економічної мобілізації. Це означає, що на суму вартості бронювання, наприклад, щоб забронювати чотирьох працівників, СТО укладає контракт з якоюсь бригадою на безплатні послуги в межах 80 тис. грн на місяць і за це отримує право броні чотирьох працівників, — пояснив нердеп, додавши, що наразі йде робота над тим, щоб втілити у законопроєкті цю концепцію економічної мобілізації.