Klavdia Petrivna у проєкті Тіни Кароль з'явилася у новому образі та переспівала хіт 1960-х

Артистка переспівала хіт 1960-х "Намалюй мені ніч" Миколи Петренка и Мирослава Скорика.

youtube.com/DimZvukozapysu

Співачка-іногніто Klavdia Petrivna у п'ятому випуску авторського проєкту Тіни Кароль "Дім звукозапису" переспіла хіт 1960-х "Намалюй мені ніч". Зірка з'явилася в кадрі в новому образі - у довгій синій сукні з відкритими плечима та великим капелюхом, а свою особистість артистка приховала під маскою. Нову версію пісні поки що можна прослухати на YouTube, а завтра вона з'явиться на всіх стрімінгових платформах.

– Я вдячна за запрошення на «ДЗЗ» і рада відроджувати українську культуру. Мені хочеться, щоб пісня «Намалюй мені ніч» підкорила серце сучасного слухача. Вважаю, що подарувала їй нове життя для сучасного покоління, – каже Клавдія.

Вірш "Намалюй мені ніч" ще 1962-го написав український письменник Микола Петренко. Будучи в гостях у майстерні скульптора Теодозії Бриж, він присвятив його художниці Генрієтті Левицькій, яка намалювала його портрет. Коли Петренко завершив слова майбутньої пісні, показав їх композитору Мирославу Скорику, який швидко написав на них музику.

Для запису нової версії композиції Кароль також запросила жіночий кавер-бенд Freedom-jazz, створений 2008 року Оленою Коляденко. У випуск увійшли інтерв'ю з першим голосом пісні "Намалюй мені ніч" - солісткою ансамблю "Веселі скрипки" Любов'ю Чайковською та її колегою Галиною Бернацькою, скрипалем ансамблю "Веселі скрипки" Артуром Микиткою та музикантом Матіасом Вайцнером.

"Дім звукозапису" - це сучасне прочитання форматних вокальних шоу для аудиторії YouTube. Особливістю проєкту Тіни Кароль є те, що запрошена зірка має заспівати обрану для неї пісню наживо і з першого дубля. Наступного дня після виходу епізоду кавери з'являться на всіх платформах стрімінгів. У такий спосіб співачка разом із гостями дасть "нове життя" несправедливо забутим українським пісням. Учасниками проєкту вже стали Юлія Саніна, ONUKA та SHUMEI.

Klavdia Petrivna – новачок у шоубізнесі. Перші демо-записи артистки з'явилися на TikTok у липні 2023 року, а на стрімінги треки співачки потрапили восени, очоливши топи чартів. Наприкінці 2023 року одразу два її альбоми в Apple Music увійшли до ТОП-5 з прослуховувань. Свою особистість виконавиця тривалий час зберігає в таємниці. Вона вперше з'явилася на публіці у квітні цього року, співаючи на концерті Артема Пивоварова у Палаці спорту у Києві. Ходили чутки, що артистку, яка ховається під цим ім'ям, звуть Соломія Опришка. Найвідоміші пісні співачки: "Знайди мене", "Імператори", "Бережи мене", "Я щаслива (Лікарі кажуть)".